Széchenyi terv plusz Lits Energy Kft.

Mi az a flexibilis légcsatorna?

 

Mi az a flexibilis légcsatorna?

Mi az a flexibilis légcsatorna?

Mint azt bizonyára mindannyian tudjuk a légcsatorna arra szolgál, hogy a szellőztetést ezen keresztül oldjuk meg. Két féle típust különböztetünk meg:

  • Merev légcsatorna
  • Flexibilis légcsatorna

Attól függően, hogy mire is van szükségünk, milyen terepen dolgozunk tudunk dönteni a megfelelő típus alkalmazásáról. A flexibilis légcsatorna a merevvel szemben sokkal nagyobb szabadságot és felhasználási lehetőséget biztosít a számunkra. Miért? Azért, mert bizonyos szintig formálható, hajtható, így olyan megoldások is megvalósíthatók, amik a merevvel lehetetlen feladat lenne.

Milyen keresztmetszetűek vannak és milyen anyagokból készülnek?

Két féle keresztmetszetben elérhetőek a légcsatornák:

  • Négyszögletű: Ez a légcsatorna két féle anyagból készülhet. A fémes kivitel horganyzott acéllemezből áll, amely merev. Főként agresszív gőzök mechanikai koptatóanyagoktól mentes levegőt szállítanak.
  • Kör keresztmetszetű: Ez a légcsatorna is többféle anyagból készülhet: Horganyzott vagy saválló acéllemezből, alumínium, réz, illetve műanyagból is készülhetnek. Főként légkondicionáló rendszerekhez, illetve légcsatornák befúvására és vagy elszívására használják.

Mindkét keresztmetszetnek van PVC-ből készült változata. Ezek rendszerint két féle kivitelben készülnek, így juthatunk hozzá a merev vagy a flexibilis légcsatornához.

Flexibilis légcsatorna típusok és anyagok

Új technika, új kihívások és új lehetőségek, ilyen a flexibilis légcsatorna is. Sokszor megesik, hogy légtechnika szerelés közben olyan akadályokat kell kikerülnünk, amelyet a hagyományos légcsatornával lehetetlen lenne. A sok kanyar és az épület kialakítása nem könnyíti meg a dolgunkat. Azonban a flexibilis légcsatorna minden akadályt legyőz. Amennyiben a formálhatóság és a szabadság fontos a számunkra, akkor ez jelenti a tökéletes megoldást jövendőbeli rendszerünknek.

Milyen csatornafajták érhetők el nálunk?

  • VL négyszög légcsatorna - Anyaga: horganyzott lemez 0,6- 0,7 - 0,9 - 1 mm, Hossza: 1000 - 1250 - 1500 mm (névleges), csatlakozás: 20-30 mm MEZ keret
  • SIPKO spirálkorcolt légcsatorna – Anyaga: horganyzott lemez, Átmérő: DN 80 mm - DN 1100 mm, hőszigetelt és hangszigetelt kivitel,
  • WESTERFORM hajlíthat légcsatorna és SONOFLEX – szuperflexibilis légtechnikai tömlő, anyaga: alumínium, átmérő: DN 80 mm - DN 500 mm, hőszigetelt és hangszigetelt kivitel,
  • VARIFORM (VF) Csővezeték idomok - Idomok SPIKO és WESTERFORM csövek szereléséhez, anyaga: horganyzott lemez, átmérő: DN 80 mm - DN 1100 mm

 

Flexibilis légcsatorna-választék a Lits Energy Kft.-nél

Cégünk sokféle aluminium flexszibilis légcsatorna gyártásával foglalkozik. Ezek különböző méretűek és merevségűek, valamint többféle szilárdságú változatokban is elérhetk nálunk és partnereinknél. Termékeink nagy előnyt képviselnek olyan tevékenységi körökben, ahol a mechanikai, hőmérsékleti és tűzbiztonsági követelmények magasak. Aluminium flexibilis légcsatorna áraink az elszívó csövek hosszbeli különbségeitől függően változhatnak.

A flexibilis légcsatornák ideálisan alkalmazhatók szellőző, légkondicionáló és légkezelő rendszerekhez. Általános szellőzési feladatokra, befűvó és elszívó rendszerekhez, konyhákhoz, fürdőszobákhoz kiválóak. Magas flexibilitásuknak szerelhetőségüknek, valamint biztonsági értéküknek köszönhetik népszerűségüket. Időtálló anyaguk nem káros az egészségre, nem irritálja a szemet és nem okoz vágási sérüéseket szerelés és karbantartás során.

Válassza Ön is flexibilis légcsatornáinkat!

Különböző flexibilis légcsatornáink egyenletes légáramlást tesznek lehetővé helységei között. Gyártásuk speciális anyagok felhasználásával történik, ennek következményeként igen erősek és ellenállóak, jól bírják a terhelést. A légtechnikai rendszerek általában jelentős méretűek, kivitelezésük pedig nem minden esetben a létesítmény építésekor történik. Ebből adódóan az utólagos átalakítások során nagyfokú rugalmasságra van szükség, amiben flexibilis légcsatornáink kiváló megoldást nyújthatnak.

Ezen tetszés szerint hajlítható csövek igazán gördülékeny munkavégzést tesznek lehetővé, beszerelésük könnyedén megvalósítható szinte bármilyen épületben. Előnyük, hogy kanyarok esetén egyáltalán nincs szükség idomokra. Falaik merevségének köszönhetően pedig nem rezonálnak.  

Flexibilis légcsatorna választáshoz kérje Ön is a Lits Energy Kft. szakembereinek segítségét!

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével vagy hívjon a +36-20/376-3924 telefonszámon.

Tekintse meg referenciákat!

KOMPLETT LÉGTECHNIKA SZERELÉS ÉS GYÁRTÁS

Címünk

LITS Energy Kft.
8000, Székesfehérvár, Új Csóri út 36.
Széchenyi 2020 infoblokk

Elérhetőségek

Lits Attila (ügyvezető) 
Email: litsenergykft@gmail.com
Telefon: +36-20/376-3924