Mi az a flexibilis légcsatorna?

 

Mi az a flexibilis légcsatorna?

Mi az a flexibilis légcsatorna?

Mint azt bizonyára mindannyian tudjuk a légcsatorna arra szolgál, hogy a szellőztetést ezen keresztül oldjuk meg. Két féle típust különböztetünk meg:

  • Merev légcsatorna
  • Flexibilis légcsatorna

Attól függően, hogy mire is van szükségünk, milyen terepen dolgozunk tudunk dönteni a megfelelő típus alkalmazásáról. A flexibilis légcsatorna a merevvel szemben sokkal nagyobb szabadságot és felhasználási lehetőséget biztosít a számunkra. Miért? Azért, mert bizonyos szintig formálható, hajtható, így olyan megoldások is megvalósíthatók, amik a merevvel lehetetlen feladat lenne.

Milyen keresztmetszetűek vannak és milyen anyagokból készülnek?

Két féle keresztmetszetben elérhetőek a légcsatornák:

  • Négyszögletű: Ez a légcsatorna két féle anyagból készülhet. A fémes kivitel horganyzott acéllemezből áll, amely merev. Főként agresszív gőzök mechanikai koptatóanyagoktól mentes levegőt szállítanak.
  • Kör keresztmetszetű: Ez a légcsatorna is többféle anyagból készülhet: Horganyzott vagy saválló acéllemezből, alumínium, réz, illetve műanyagból is készülhetnek. Főként légkondicionáló rendszerekhez, illetve légcsatornák befúvására és vagy elszívására használják.

Mindkét keresztmetszetnek van PVC-ből készült változata. Ezek rendszerint két féle kivitelben készülnek, így juthatunk hozzá a merev vagy a flexibilis légcsatornához.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével vagy hívjon a +36-20/376-3924 telefonszámon.

Tekintse meg referenciákat!

KOMPLETT LÉGTECHNIKA SZERELÉS ÉS GYÁRTÁS

Címünk

LITS Energy Kft.
8000, Székesfehérvár, Új Csóri út 36.
Széchenyi 2020 infoblokk

Elérhetőségek

Lits Attila (ügyvezető) 
Email: litsenergykft@gmail.com
Telefon: +36-20/376-3924