Széchenyi terv plusz Lits Energy Kft.

Légcsatorna tisztítás jogszabályi háttere

 

Légcsatorna tisztítás jogszabályi háttere

Légcsatorna tisztítás jogszabályi háttere

Manapság már nem újkeletű, ha gyárépületben, lakótömbben vagy akár családi házban légcsatorna van telepítve. Már elérhető áron hozzájuthatnak, illetve fontossá vált az emberek számára a tiszta és egészséges levegő igénye. Nem is beszélve a kötelezettségekről, ha például gyárról beszélünk. Ott különösen fontos a levegőztetés megoldása, ugyanis így garantálják a munkások számára a tiszta levegőt, amelyre a szervezetnek szüksége van. Éppen ezért nem csak a légcsatorna megléte, hanem a légcsatorna tisztítás is nagyon fontos az egészség megőrzése szempontjából. Gondolhatnánk, hogy a légcsatorna tisztítás elhanyagolható, hiszen a modern rendszerek kellően biztonságosak immár, azonban ez fél igazság.

 

Milyen okok miatt szükséges tisztítani a légcsatornát?

Bár a betegség is egy nagyon fontos szempont, de nem csak ez miatt fontos a légcsatorna tisztítás. Íme néhány további szempont:

  • Betegséget okozó baktériumok
  • Por képződés és ezáltal tűzveszély
  • Eltömődés esetén többlet energia szükséglet

 

Oké, de milyen időközönként kell a légcsatorna tisztítás?

A törvény úgy határoz, hogy a 14 méternél magasabban levő lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint az éttermek konyhai szellőző rendszerét tisztítani kell. Méghozzá olyan időközönként, ahogy azt a gyártó előlátja. Ha ez nem történik meg ezekben az időintervallumokban, úgy a lakóépületek esetében három évente, a konyhai szellőzők esetében fél évente van erre szükség. Ezeket mindenképp írásban igazolni kell.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével vagy hívjon a +36-20/376-3924 telefonszámon.

Tekintse meg referenciákat!

KOMPLETT LÉGTECHNIKA SZERELÉS ÉS GYÁRTÁS

Címünk

LITS Energy Kft.
8000, Székesfehérvár, Új Csóri út 36.
Széchenyi 2020 infoblokk

Elérhetőségek

Lits Attila (ügyvezető) 
Email: litsenergykft@gmail.com
Telefon: +36-20/376-3924