Széchenyi terv plusz Lits Energy Kft.

A WESTERFORM légtechnikai csövek szerelése és amire választáskor figyelni kell

 

A WESTERFORM légtechnikai csövek szerelése és amire választáskor figyelni kell

A WESTERFORM légtechnikai csövek szerelése és amire választáskor figyelni kell

A WESTERFORM légtechnikai csövek fő jellemzője, hogy a szellőztetés és klímatechnika szinte minden területén jól alkalmazhatók. Előnyüket az adja, hogy hajlíthatóak és könnyűek. Az alábbiakban áttekintjük a jellemzőiket, pozitívumaikat. Végül pedig, hogy mire kell feltétlenül odafigyelni tervezéskor és beszereléskor a legjobb eredmények elérése érdekében.

A WESTERFORM légtechnikai cső akkor alkalmazható a legjobban:

  • ha a nyomáskülönbség a csatorna belsejében és a külső környezetben nem magasabb 3000 Pascal-nál
  • ha a légsebesség nem haladja meg a 12 m/sec-et

Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, jelentősen növekszik a zajszint, illetve a csatorna rezgése. A csövek méretét a szállítás hatékonysága határozza meg. A legnagyobb gyártási hosszuk ezért 6000 mm. Hajlíthatóságuk miatt az ilyen csöveket más típusúakhoz képest sűrűbben kell felfüggeszteni. Így elkerülhető a lengés és az elhajlás. A WESTERFORM cső nem rögzíthető mozgó, lengő vagy alternáló elemekhez. Ennek oka, hogy a csövek anyagában a hajlítás maradandó deformációt okoz. A hajlítás csak néhányszor ismételhető meg. Ez a tulajdonság legjobban a légvezetékek szerelésénél használható ki, ahol nem szükséges az ívek helyét és méretét előre megadni.


Légtechnikai csövek magas minőségben

 

A Variform típusú idomokat széles körben alkalmazzuk a szellőztetés és a klímatechnika területén, ahol Westernform vagy Sipko légtechnikai csövet használunk. Ennek fő okai strapabíróságban és a minőséges anyagokban rejlenek. A legkülönfélébb típusoknak és kialakításoknak köszönhetően a Variform idomokkal sikeresen lehet minden olyan kivitelezést garantálni, amelyet a vevő megfogalmaz felénk. Ilyenek lehetnek példaként említve a befúvás mennyiségének szabályozása, vagy a legmegfelelőbb akusztikai paraméterek megvalósítása.

 

Milyen anyagból készülnek és mik az egyéb specifikációk:

0.5, 0.7 illetve 0.9 mm vastagságú horganyzott, alumínium és rozsdamentes acéllemezből készülhet, amelyet ponthegesztéssel állítunk össze. Az idomok végeit általában sima hangeres kialakítással készítjük, amelynek hőállósága 250°C! Van lehetőség speciális profilos tömítésű, csonkban végződő légtechnikai cső rendelésére is, amelynél a hőállóság már 60°C.

 

Fontos szempont légcsatorna rendszer kialakításakor, hogy a keresztmetszetre különös figyelmet fordítsunk. Ebből adódik a légsebesség alacsonyan tartása, mely kedvező lehet az egész rendszer működése szempontjából, nem beszélve a zajról.

 

Minden egyéb információt az idomok kialakításával kapcsolatban az alábbi diagrammokon tekinthetnek meg.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével vagy hívjon a +36-20/376-3924 telefonszámon.

Tekintse meg referenciákat!

KOMPLETT LÉGTECHNIKA SZERELÉS ÉS GYÁRTÁS

Címünk

LITS Energy Kft.
8000, Székesfehérvár, Új Csóri út 36.
Széchenyi 2020 infoblokk

Elérhetőségek

Lits Attila (ügyvezető) 
Email: litsenergykft@gmail.com
Telefon: +36-20/376-3924